Ana Sayfa Muhasebe Sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu olan sermaye şirketleri, avukat bulundurma şartlarını kaybettiklerinde avukatları...

    Sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu olan sermaye şirketleri, avukat bulundurma şartlarını kaybettiklerinde avukatları ile olan sözleşmesini feshedebilir mi?

    Sözleşmelerde Damga Vergisi Hangi tutar üzerinden hesaplanır? Sermaye azaltımına giderek sermayesini 250 Bin TL altına düşüren firmaların zorunlu avukat bulundurma zorunluluğu ortadan kalkar mı?

    492
    0

    Anonim şirketimizin 300.000 TL’sı olan sermayesini, sermaye azaltımına giderek 150.000 TL’sına indirecektir. Sermayemiz 250.000 TL’sının üzerinde olduğu için sözleşmeli avukat bulundurulmaktadır. Sermaye azaltımı tescil edilince, tescil tarihinden itibaren sermayemiz 150.000 TL’sı olacağı için sözleşmeli avukatlık bulundurma mecburiyetimiz sona erecek midir?

    Sermaye şirketlerinde Avukat bulundurma kriterini kaybeden şirketler avukat bulundurma zorunlulukları ortadan kalkar. Sözleşme buna dayanılarak fesih edilebilir.

    Şirketimiz için dışarıdan alınan avukatlık hizmeti için imzalamış olduğumuz sözleşmede, sözleşme damga vergisi matrahı net tutar üzerinden mi hesaplanır stopaj dahil tutar üzerinden mi hesaplanmalıdır?

    Sözleşmelerde Damga vergisi BRÜT tutar üzerinden hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2020 Ekim ayı kira artış oranı %11,47 oldu!
    Sonraki İçerikFizyoterapi hizmetleri sunacak gerçek kişi vergi mükellefiyeti açtığında hangi sınıfa tabi olur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz