Ana Sayfa Dünya Singapur’un 2021 yılı Haziran ayı toplam dış ticareti yıllık bazda %25 oranında...

    Singapur’un 2021 yılı Haziran ayı toplam dış ticareti yıllık bazda %25 oranında büyüdü

    592
    0

    Singapur’un 2021 yılı Haziran ayı toplam dış ticareti yıllık bazda bir önceki ay gerçekleşen %30,9’luk artışı takip ederek %25 oranında büyümüştür. 2021 yılı Haziran ayında toplam ihracat bir önceki ay yaşanan %29,8 oranındaki artış ile paralel şekilde %22,3 oranında artmıştır. 2021 yılı Haziran ayında toplam ithalat bir önceki ay kaydedilen %32,2 oranındaki büyümeye benzer şekilde %28,3 oranında artmıştır.

    İç pazarda kullanılmak üzere ithal edilen petrol dışı ara malların toplam tutarı ise 2021 yılı Haziran ayında 7,3 milyar Singapur Doları olarak gerçekleşmiş olup, bir önceki ay söz konusu ürünlerden yapılan ithalat 6 milyar Singapur Doları olarak kaydedilmiştir.

    2021 yılı Haziran ayında yıllık bazda petrol dışı iç ihracat %15,9 oranında artış göstermiş olup, söz konusu artış hem elektronik (entegre devreler, bilgisayarlar, diodlar ve transistörler) hem de özellikle elektronik dışı ürünlerin (özelleşmiş makinalar, petrokimyasallar ve mücevherat) ihracatında yaşanan artıştan kaynaklanmıştır. Petrol dışı iç ihracatta genel olarak ülkeler bazında artış yaşanmış olup, ABD, Japonya ve Malezya düşüş kaydedilen ülkeler olmuştur. Petrol ihracatında ise 2021 yılı Haziran ayında %87,6 oranında artış yaşanmıştır.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir süre ara verilen Nöbetçi Noterlik uygulaması tekrar başladı
    Sonraki İçerikKendi aracı ile perakendecilere toptan gümüş takı satışı yapacak bir kişi irtibat adresi olarak ev adresini gösterebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz