Ana Sayfa SGK SGK prim bildirgesinde en fazla kaç teşvikten faydalanabiliriz?

    SGK prim bildirgesinde en fazla kaç teşvikten faydalanabiliriz?

    724
    0
    2020-Eylül ayında işyeri tescili olan işletmede sadece 1 sigortalı çalışmakta ve bu sigortalı için 6111 ve 4447/19 madde teşvikleri SGK sisteminden çıkmaktadır. Bu iki teşvikten de aynı anda faydalanabilir miyiz?

    6111 sayılı Kanunun 38. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 81. maddesinin (ı) bendine eklenen “Bu fıkra ve diğer ilgili mevzuatla sağlanan sigorta prim desteklerinin aynı dönem için birlikte uygulanması halinde, bu destek öncelikle uygulanır” cümlesi ile bir sigortalı için birden fazla teşvikin uygulanması imkânı ile işverenler öncelikle 5 puanlık prim indirimi olmak üzere yararlanma şartlarına haiz olması şartıyla aynı sigortalı için bir başka teşvikten de yararlanacaktır.


    6111 teşviki ile ilgili olarak aynı tarihte 10 kişi işe girişi yapmış ve teşvikten yararlanma ortalamaları 150 kişi olmuştur. Bu kişilerin 5 çalışma devam etmiş ve 9 ay sonra çalışan sayısı 151 kişi olmuştur. Bu durumda çalışmaya devam eden bütün personeller mi 6111 teşvik kapsamında olacak yoksa başka bir oransal durum var mıdır? 

    Teşvikten yararlanmak için kanunda sayılan diğer şartların yanında, işe alınan sigortalının işe alındığı tarihten önceki altı aylık sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması gerekmektedir. Bu kontrolü yapmanız gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikE-arşiv fatura gider pusulası yerine geçer mi?
    Sonraki İçerikİptal edilen ticari fatura kayıtlara alınır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz