Ana Sayfa Vergi SGK ile anlaşması bulunan kurumlar e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması bulunan kurumlar e-fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    529
    0

    Diş kliniği işleten LTD.ŞTİ. firmamızın SGK ile anlaşması bulunmamaktadır. 09.02.2021 tarihli Resmî Gazete’de yayınlanan 509 tebliğ değişikliği kapsamında E-faturaya geçiş zorunluluğu var mıdır?

    VUK 526 sayılı tebliğde geçen ifade; Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler (hastane, tıp merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı diğer özelleşmiş tedavi merkezleri, tanı, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezi, kaplıcalar, beşeri tıbbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri ve bunların tüzel kişiliği olmayan şubeleri, ecza depoları vb.).” SGK anlaşması olan Kurumlardır.

    Mükellefimiz yaprak tütün alıp bunu imalathanesinde işlemlerden geçirdikten sonra ilk üretimini ve satışını Aralık 2020 de 1k g tütün halinde ilk satışını yapmıştır. Ltd olarak faaliyetini sürdüren bu işletmenin merkez farklı il de depo olarak işyeri açtılar. Benim sorum e faturaya geçmek zorunda mı? Kendi içlerindeki depo ve şubelerine sevk edecekleri ürünler için normal irsaliye düzenleyebilir miyiz? 

    Merhaba; mükellefinizin faaliyetleri 4760 sayılı Kanun kapsamında kalıyorsa; e-fatura ve e-arşiv fatura -e-irsaliye uygulamasına dahil olmak zorunda kalacaktır.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDeğer artışı kazancı nasıl hesaplanır?
    Sonraki İçerikAdalet bakanlığına düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz