Ana Sayfa Basından Sanal Alışveriş İçin Özel Vergi Dairesi Kuruluyor!!!

Sanal Alışveriş İçin Özel Vergi Dairesi Kuruluyor!!!

1375
0

Maliye Bakanı Naci Ağbal sanal alış veriş için İstanbul’da özel vergi dairesinin kurulacağını açıkladı. Bakan Ağbal, internetteki alışverişte stopaj uygulamasında kararlı olduklarını açıklarken, İstanbul’da sadece elektronik ticarete bakacak bir vergi dairesinin kurulacağını açıkladı.

Uluslararası elektronik ticaret platformlarını yöneten şirketlerin Türkiye’de mükellef olmak istediklerini açıklayan Bakan, ilk sorulan konunun stopaj olduğunu ve Türkiye’de lojistik merkezi kurmak istediklerini ifade etti. Ağbal, stopaj çalışmasından vazgeçmeyeceklerini ifade ederken, bazı ülkelerde belli tutarı aşan firmaların mükellef yapıldığını ve bu firmaların da Türkiye’de mükellef yapılabileceğini söyledi.

Bakan Ağbal mükellef olmak isteyen firmaların vergi yasalarının belirgin ve basit olmasını istediklerini ve bu firmaları İstanbul’da sadece elektronik ticarete bakacak bir vergi dairesinin belirlenebileceği ve bu şirketlerin de o vergi dairesi mükellefi olarak belgelerini oraya verebilecekleri söyledi.

Elektronik ticaretin KOBİ’ler için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Bakan, KOBİ’lerin bu piyasaya erken girmeleri halinde global network içinde ciddi başarılar elde edeceklerini düşündüğünü açıkladı.

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİhraç Malı Taşıyan Araçlara Motorin Tesliminde ÖTV ve KDV İstisnası Uygulanacak Sınır Kapılarına Yenileri Eklendi!
Sonraki İçerikBerkshire Hataway

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz