Ana Sayfa Muhasebe Şahıs firmasından Ltd. dönüşmek mi mümkün mü?

Şahıs firmasından Ltd. dönüşmek mi mümkün mü?

693
0

Bilanço usulü defter tutan şahıs firmamız firmamızın bilançosu incelendiğinde firmamızın aktifinde stok, devreden kdv, gayrimenkul, taşıt, fikri haklar vs bulunmamaktadır. Konuya ilişkin olarak firmayı limited firmaya dönüştürmek mi, yoksa şahıs firmasını kapatıp, limited firma kurmak mı, maliyet açısından daha avantajlı olur?

Bilindiği üzere fert firma tür değiştirerek sermaye şirketine dönüşebilmektedir.

Maliyet hesabını bizim yönlendirme yapma imkânımız olamayacaktır.

Yaklaşık olarak maliyetin aynı tutarlarda olacağı değerlendirilmekte olup Tür değişikliği kırtasiye bakımından belki biraz daha uğraştırıcı olabilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter beyanda Ticari Mal Alışına İlişkin KDV’siz Alıştan İadeler Nasıl Kaydedilir?
Sonraki İçerikMali müşavirler büro açılışlarını, mesleki faaliyetlerini medya ile paylaşabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz