Ana Sayfa Vergi Platform Bağımsız Uyumlu Yazılım Programı Nedir?

    Platform Bağımsız Uyumlu Yazılım Programı Nedir?

    2638
    0

    1- E-DEFTER’DE KULLANILAN PLATFORM BAĞIMSIZ UYUMLU YAZILIM PROGRAMI NEDİR?
    Uyumlu Yazılımlar Listesinde yayımlanan firmaların hepsi, E-Defter uygulaması kapsamında elektronik defter ve beratları Gelir İdaresi Başkanlığının belirlediği format ve standartlarda defter oluşturmak için izin almış uyumlu yazılım programlarıdır. Ancak bazı firmalar, programlarına platform bağımsız özelliği katarak, kendi yazılımlarını muhasebe programlarından bağımsız hale getirmiştir. Bu şekilde, müşterileri hangi muhasebe programını kullanırsa kullansın, veri aktarımında müşterisine uygun bir yol belirleyerek elektronik defter ve berat üretebilmektedir. Bu özellikte olmayan firmalar ise, sadece onay aldıkları muhasebe programı üzerinden veri aktarımı yaparak elektronik defter ve berat üretmektedir.
    Uyumlu Yazılımlar Listesinde hangi yazılımın platform bağımsız olduğu bilgisi de verilmektedir.

    2- E-DEFTER YAZILIMINI MÜKELLEFLER KENDİLERİ OLUŞTURABİLİR Mİ?
    Kendi yazılımını geliştiren mükellefler uyumluluk testlerini başarı ile tamamlamaları halinde bu yazılım aracılığı ile E-Defter tutabilecektir.

    3- E-DEFTER UYUMLU YAZILIM DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?
    Uyumlu yazılım firmasını değiştirmek mümkündür. Bunun için Elektronik imza araçlarını (tüzel kişiler için MALİ MÜHÜR, gerçek kişiler için NİTELİKLİ ELEKTRONİK SERTİFİKA) kullanarak E-Defter uygulamasına giriş yapıp, Bilgi Güncelle bölümünde açılan ekranda yer alan bilgiler güncellenebilir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikİhlal Halinde, 7020 Sayılı Yapılandırma Kanunu Hükümlerinden Yararlanma Ne Şekilde Olacaktır?
    Sonraki İçerik2015 Yılı Yabancı Kontrollü Girişim Oranı %14,1 Olarak Gerçekleşti!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz