Ana Sayfa Muhasebe Personelin zimmetine geçirdiği tahsilatlar firmaya gider olarak yazılabilir mi?

Personelin zimmetine geçirdiği tahsilatlar firmaya gider olarak yazılabilir mi?

615
0
Personelin zimmetine geçirdiği tahsilatlar firmaya gider olarak yazılabilir mi?

Gerçek kişi mükellefin, yanında çalışan personel müşterilerden aldığı tahsilatları zimmetine geçirmiştir. Olay hukuka intikal etmiş mahkeme mahkumiyet kararı vermiştir. Ancak zimmete geçirilen para telafi edilemedi. Zimmete geçirilen bu bedelin mükellef tarafından gider yazılabilir mi?

Hayır. Böyle bir gider yazılamaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Satış personellerini ödüllendirme kapsamında gönderdiğimiz tatil masraflarını hangi gider kalemine yazmalıyız?

Meslek mensupları matrah artırımını gider olarak yazabilir mi?

Krediyle alınan araca ait faiz ve masrafları gider yazabilir miyim?

 

Önceki İçerikİkinci el olarak aldığımız otomobilin faturasında KDV %18 olarak hesaplanmıştır. Düzenlenen faturadaki KDV oranı doğru mudur?
Sonraki İçerik2 yıldan fazla şirket kayıtlarında bulunan taşınmazın satışında istisna var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz