Ana Sayfa Ülkeler Panasonic Avrupa merkezini Londra’dan Amsterdam’a taşıyor

Panasonic Avrupa merkezini Londra’dan Amsterdam’a taşıyor

926
0

Panasonic Avrupa merkezini Londra’dan Amsterdam’a taşıyor

Dünyanın en büyük elektronik ürün üreticilerinden Panasonic İngiltere’nin başkenti Londra’daki Avrupa merkez ofisini Hollanda’ya taşıma kararı aldı.

Geçtiğimiz mart ayında 100’üncü kuruluş yılını kutlayan Japon elektronik devinin Avrupa’daki merkezi artık Amsterdam’da olacak.

Panasonic yönetimi böylece İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının ardından gündeme gelebilecek vergi mevzuatına ilişkin muhtemel sorunlarla karşılaşmayacağını düşünüyor.

Panasonic Avrupa Başkanı Laurent Abadie, konuyla ilgili açıklamasında bu kararın ayrıca şirketin mal ve ürün dolaşımıyla ilgili muhtemel kısıtlamalardan muaf kalmasını sağlayacağını da söyledi.

Büyük kısmı muhasebe ve finansal denetim birimlerinde olmak üzere şirketin Londra’da çalışan personelinin yüzde 20 ila 30’unun da bu karar kapsamında yeni merkezde görevlendirilmesi bekleniyor. Yatırım ilişkileri bölümlerinde çalışanlarınınsa Londra’da kalacağı açıklandı.

Şirketin taşınma sürecinin 15 ayı bulabileceği belirtiliyor.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikİşyeri Yapı Kooperatiflerinin Ba-Bs Verme Yükümlülüğü Var mı?
Sonraki İçerikArjantin’den IMF’ye krediyi hızlandırma talebi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz