Ana Sayfa Ülkeler Arjantin’den IMF’ye krediyi hızlandırma talebi

Arjantin’den IMF’ye krediyi hızlandırma talebi

909
0

Arjantin’den IMF’ye krediyi hızlandırma talebi

Arjantin Pezosu’nun Dolar karşısında hızla değer kaybetmesinin ardından Arjantin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşılan 50 milyar dolarlık fonun erken serbest bırakılması talebinde bulundu.

IMF Başkanı Christine Lagarde ise, giderek kan kaybeden Arjantin ekonomisine daha erken katkıda bulunmak için gereken çalışmaların başlatıldığını ve “finansal programın aşamalarını gözden geçireceklerini” belirtti.

Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri, IMF’den gelecek olan destekle yatırımcıya yeniden güven vermeyi ve genel olarak ekonomideki belirsizliği azatlamayı hedefliyor.

Ancak son günlerde Arjantin ekonomisindeki ciddi dalgalanma Arjantin Pezosu’nun daha da değer kaybetmesine yol açtı. Sadece çarşamba günü Pezo yüzde 6,99’luk değer kaybıyla rekor kırdı. Ocak ayından bu yana Arjantin Pezosu yüzde 42 değer kaybederken, enflasyon yüzde 30’un üzerine çıktı.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikPanasonic Avrupa merkezini Londra’dan Amsterdam’a taşıyor
Sonraki İçerikTürkiye’nin dış ticaret açığı temmuzda yüzde 32,6 düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz