Ana Sayfa Muhasebe Ortakların şirketten olan alacakları sermaye eklenebilir mi?

    Ortakların şirketten olan alacakları sermaye eklenebilir mi?

    248
    0

    Biz 100.000 TL sermayemizi 3.600.000 TL yapacağız 30.09.2022 de mizanda ortağın alacağından bunu karşılayacağız Ticaret sicile mizanı verecek miyiz?

    Ticaret sicile mizan verilmez. Rapor mizana göre hazırlanır.


    BENZER İÇERİKLER

    -Sermaye artışı için önceki sermayenin ödendiğine dair SMMM raporu ibraz edilmelidir. Ortağın şirkete nakit olarak verdiği ve sermaye artışının yapılacağı tarih itibarıyla alacaklı olduğu paraların sermayeye ilavesi mümkün olup, bunun tespitine dair SMMM raporu hazırlanmalıdır.

    ——

    Limited şirketlerde taahhüt edilen sermayenin ortaklarca nakden şirket kasasına ödenmesinin önünde herhangi bir engel bulunmakta mıdır? Ortakların şirket banka hesabına yatırması mı zorunludur? 

    Ödenmeyen (taahhüt) sermaye 7.000 TL’den fazla ise şirketin banka hesabına yatırılması gerekir.


    502- SERMAYE DÜZELTMESİ OLUMLU FARKLARI

    Bu hesap ödenmiş sermaye tutarının düzeltilmesi sonucu ortaya çıkan olumlu farkların izlendiği hesaptır. 

    İşleyişi: Ödenmiş sermaye tutarının enflasyon düzeltilmesine tabi tutulması sonucunda ödenmiş sermaye tutarında meydana gelen artışlar bu hesabın alacağına, “698- Enflasyon Düzeltme Hesabı” nın borcuna kaydedilir. 

    İzleyen dönemde enflasyon oranının düşmesi sonucu taşıma işleminden ortaya çıkan azalışlar bu hesabın borcuna “698- Enflasyon Düzeltme Hesabı”nın alacağına kaydedilir. 

    Bu farkların sermayeye eklenmesi durumunda “500- Sermaye Hesabı” nın alacağına karşılık bu hesap borçlandırılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKur Korumalı hesaptan elde edilen gelir geçici vergi beyannamesinde hangi kodla bildirilecektir?
    Sonraki İçerikAnonim şirket aktifinde kayıtlı binek otoyu sattı. Satış karını yenileme fonuna aktarmak istiyoruz. Yönetim kurulu kararı gerekiyormuş yenileme fonu için. Kararın notere onaylatılma şartı var mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz