Ana Sayfa Muhasebe Ortaklara borçlar hesabında (331) yer alan tüm tutarların sermayeye ilave edilmesi halinde...

    Ortaklara borçlar hesabında (331) yer alan tüm tutarların sermayeye ilave edilmesi halinde nakit sermaye indiriminden yararlanabilir miyim?

    415
    0

    Sermaye artışı yapmak istediğimiz zaman 331 hesaba sermaye eklersek, eklediğimiz o tutar kurumlar vergisinden indirim konusu yapabilir miyiz?

    Yapılan işlem bir virman işlemidir. Gider veya indirim olmaz. İndirim NAKİT sermaye artırımında söz konusu olur.


    Ortaklara borçlar hesabında yer alan tutarlardan, şirkete nakit olarak (banka hesabına) ödenen tutarların nakit sermaye artırımında kullanılması mümkündür. Bu durumun; sermayenin ödendiğine dair SMMM raporunda tespit edilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİthalat faturaları Ba formunda bildirilecek mi?
    Sonraki İçerikSerbest Meslek Makbuzu Hesaplama Yöntemleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz