Ana Sayfa Şirketler Orta Doğulu İnternet Sitesi Amazon İle Rekabet Ediyor!

Orta Doğulu İnternet Sitesi Amazon İle Rekabet Ediyor!

1537
0

Orta Doğu’da ilk Arapça e-ticaret sitesi olmayı hedefleyen perakende şirketi Noon.com, 9 aylık bir gecikme sonrasında nihayet Birleşik Arap Emirlikleri’nde online satışa başladı. Satışlar yakında Suudi Arabistan’da başlayacak.

İnternet sitesinin kurucusu ve emlak imparatoru Mohammad Alabbar’dır.

Noon yaptığı açıklamada onlar için kendi yerel pazarlarıyla işbirliği içinde ve geleneksel alışveriş alışkanlıklarının aksine dijital platformlardan yapılan ticareti şekillendirmenin öneminden bahsetmektedir.

Orta doğuda online alışveriş sektörünün 2021 yılına kadar 2 kat artacağı düşünülüyor. Online alışverişlerdeki artışa rağmen yine de mağazalardaki geleneksel alışverişin de popülerliğini koruyarak devam edeceği düşünülüyor.

Mart ayında Alabbar, Suriye doğumlu bir girişimci olan Ronaldo Mouchawar tarafından kurulan bölgesel bir online perake satış yapan  Souq.com’u satın almak için 800 milyon dolarlık teklifte bulundu. Ancak Souq.com zaten Amazon ile pazarlık halindeydi ve site yaklaşık 650-750 milyon arasında değiştiği tahmin edilen bir fiyata Amazon’a satıldı.

Kaynak: Fortune

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikMicrosoft Windows Telefon Yapımını Bıraktı!
Sonraki İçerikApple Iphone 8 Bataryalarında Şişme İddialarını Araştırıyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz