Ana Sayfa Şirketler Microsoft Windows Telefon Yapımını Bıraktı!

Microsoft Windows Telefon Yapımını Bıraktı!

1594
0

Windows 10’nun üst düzey yöneticisi Joe Belfiore geçtiğimiz günlerde attığı tweetle Microsoft’un Windows 10 akıllı telefonlarının yapımından vazgeçtiğini duyurdu.

WINDOWS 10’U PİYASAYA SÜRDÜ
Birkaç ay önce, Microsoft Windows telefonlarının 8.1 sürümünü desteklemeyi bıraktığını açıklamıştı. Buna rağmen, Microsoft işletim sistemiyle çalışan Windows 10’u piyasa sürdü.

YENİ ÜRETİM YAPILMAYACAK
Pazar günü Windows Phone kullanıcılarının sorularını yanıtlayan Belfiore, Microsoft’un hâlâ Windows 10 akıllı telefonu için hata düzeltmeleri ve güvenlik güncelleştirmeleri sağlayacağını belirtirken; şirketin yeni özellikler ve donanımlar oluşturmak için çalışmayacağını ifade etti.

SÜRPRİZ DEĞİL
Microsoft’un akıllı telefon piyasasından çekilmesi çok da sürpriz bir karar olarak görülmemeli çünkü Microsoft geçtiğimiz yıl içinde 2014 yılında 7.6 milyar dolar ödeyerek satın aldığı Nokia şirketinin birçok çalışanını işten çıkarmıştı.

UYGULAMA ÇEŞİTLİLİĞİ YOK
Microsoft’un piyasadan çekilmesinin başlıca nedeni olarak Microsoft’un mobil platformlarında uygulama çeşitliliğinin olmaması gösterilebilir ki bu şirket için büyük bir sorundu.

ÇEŞİTLİLİK YOKSA YATIRIM DA YOK
Sınırlı sermayeye sahip olan mobil uygulama geliştiricileri, yatırımlarının karşılığını alabilmek için önce en popüler platformlara gider. Bu nedenle de geniş bir uygulama listesi olmayan, yetersiz bir platformun daha büyük rakipleri ile rekabet etmesi neredeyse imkansız hale geliyor.

Joe Belfiore; ‘ Uygulama geliştiricilerini teşvik etmek için çok çalıştık. Para ödedik.. 4 tane uygulama geliştirdik.. Ancak hala kullanıcı sayısı şirketlerin yatırım yapması için çok düşük’ diyerek durumu özetledi.

Kaynak: Fortune

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTÜRKİYE-ABD Arasındaki Kriz Türkiye’yi Nasıl Etkiler?
Sonraki İçerikOrta Doğulu İnternet Sitesi Amazon İle Rekabet Ediyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz