Ana Sayfa SGK On sekiz yaş altı ve elli yaş üstü personellerin senelik izin süreli...

On sekiz yaş altı ve elli yaş üstü personellerin senelik izin süreli en az ne kadar olmalıdır?

On sekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi

593
0

Personelimiz 03.01.2019 tarihinden itibaren firmamızda çalışmaktadır ve 50 yaşının üstündedir. Yıllık izin kullanacaktır. Kaç iş günü yıllık izin hakkı vardır?

On sekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi yirmi günden az olamaz.

Firma sahibi aynı zamanda SGK’lı olarak bir işyerinde çalışmaktadır. Bu işyerinde ücretsiz izine ayrılırsa ücretsiz izin gösterilen dönemlerde Bağ- kura tabi olur mu?

Ücretsiz izne ayrıldığı gün kişi 4/b’li olur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yıllık ücretli izin süresine rastlayan resmî tatiller izin süresinden sayılır mı?

Yıllık ücretli izin süreleri ne kadardır?

Yıllık Ücretli İzindeyken Çalışma Yasağı Hakkında Açıklamalar

Önceki İçerikNakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Yayınlandı
Sonraki İçerikSanayi Bakanlığı: Covid-19 aşısı için altyapı hazır

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz