Ana Sayfa Haberler OECD tarafından hazırlanan Ülke Bazında Küresel Kurumlar Vergisi İstatistikleri – 2018

    OECD tarafından hazırlanan Ülke Bazında Küresel Kurumlar Vergisi İstatistikleri – 2018

    1156
    0

    Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü OECD, Kurumlar Vergisi İstatistikleri ile ilgili bir rapor ve veri tabanı hazırladı. Hazırlanan rapor ve veri tabanında uluslararası düzlemde karşılaştırılabilir istatistikler ve dünya çapında yaklaşık 100 ülkenin ele alındığı analizlere yer verildi. Söz konusu istatistik ve analizler, dört ana kategoriye göre oluşturuldu; kurumlar vergisi gelirleri, yasal kurumlar vergi geliri (CIT) oranları, efektif kurumlar vergi oranları ve inovasyona dayalı vergi teşvikleri.

    OECD’nin bu analizi, kurumlar gelir vergilerinin dünya çapındaki devletler için hala kayda değer bir gelir kaynağı olduğunu ortaya koyuyor.

    88 yetki alanı için mevcut olan veriler incelendiğinde 2016 yılında kurumlar vergisi gelirleri toplam vergi gelirlerine oranla yaklaşık %13.3 olarak hesaplanmıştı. Böylece bu oran 2000 yılından bu yana %12 artmış oldu.

    Kurumlar vergi gelirleri özellikle gelişmekte olan ülkeler için büyük önem taşıyor.
    Kurumlar vergisi, Afrika’da tüm vergi gelirlerinin yaklaşık %15.3’ünü, Latin Amerika ve Karayipler’de ise %15.4’ünü oluşturuyor. Bu oran OECD ülkeleri için %9.

    OECD tarafından hazırlanan Ülke Bazında Küresel Gelir Vergi İstatistikleri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

     


    Kaynak: oecd.org
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAldığım evin eski emlak vergisi borcundan kim sorumlu?
    Sonraki İçerik16 Ocak 2019 Tarihli ve 30657 Sayılı Resmi Gazete

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz