Ana Sayfa Muhasebe Ödenmemiş sermaye hesabı ile ortaklara borçlar hesabı mahsup edilir mi?

    Ödenmemiş sermaye hesabı ile ortaklara borçlar hesabı mahsup edilir mi?

    804
    0

    501 Ödenmemiş Sermaye Hesabı ile 331 ortaklara borçlar hesabı mahsuplaştırılabilir mi?

    Mahsuplaşma olmaz. Şirket ortağa borcunu öder, ortak da taahhüt etmiş olduğu sermaye yükümlülüğünü öder.


    Sermaye artırımı yapılan tarihten sonra ortak banka hesabından şirket hesabına borç para göndermiş (sermaye ödemesidir yazmamış) sermaye borcu varken 331 e mi yazalım 501 sermaye ödemesi yazmamız uygun olur mu?

    501 hesaba mahsuben kayıt yapılır.


    Sermaye artırımı yapacağız. 2021 defterlerin tasdik makamı ve tasdik tarihi nosu sorulmakta buraya tasdik makamı olarak ne yazılması gerekiyor. Tasdik nosuna ve tasdik tarihi olarak en son berat yükleme tarihi mı yazmamız gerekiyor?

    Tasdike tabi olan defterleri (envanter defterini) aynı şekilde eskiden olduğu gibi tasdik makamı ve tasdik tarihi/no’su yazılacaktır.

    Elektronik olarak tutulan yevmiye ve defteri kebir için; tasdik makamına e-defter, no’su alanına da hangi döneme ait ise o dönemin berat dosyasındaki tekil numara yazılır.


    2001 yılında kurulan ve sermaye ödemesini o yılda yapmış bir şirketimizin sermaye artırımı yapacağız.2001 yılı defterlerini bulamamaktalar. 10 yıl geçtiği için imha etmiş olabiliriz derler. Ben sermaye ödendiğine dair raporu nasıl düzenleyebilirim?

    TTK hükümlerine göre zaman aşımı süresi 10 yıldır söz konusu alana defter bilgileri yazılmaz.

    Sadece önceden artırılan sermaye için bilgi verileri (ticaret sicil gazetesi bilgileri artış tarihi- artırılan miktar )


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik50 kişi ve üzeri işçi çalıştıran bir işletmenin engelli çalıştırma zorunluluğu nedir?
    Sonraki İçerik2022 3. Dönem geçici vergi sabit kıymetler için yeniden değerleme oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz