Ana Sayfa İstatistik Ödemeler Dengesi ve İlgili İstatistikler

Ödemeler Dengesi ve İlgili İstatistikler

956
0

Ödemeler Dengesi ve İlgili İstatistikler

Ödemeler dengesi ve ilgili istatistikler, temel olarak bir ülkenin yurt dışı yerleşikler ile olan tüm ekonomik işlemlerinin akım olarak derlendiği bir istatistiktir. Ayrıca; uluslararası yatırım pozisyonu, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu, kısa vadeli dış borç gibi stok olarak derlenen ilgili istatistikler de bu kapsama girmektedir.

BIS-Yerel ve Konsolide Bankacılık İstatistikleri ise bankalara ait varlık ve yükümlülüklerin; ülke, döviz ve sektör yapısının yerleşiklik ilkesine göre ayrıştırıldığı verileri içerir.

Adres: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası İstatistik Gn. Md. Anafartalar Mah. İstiklal Cad. No:10 06050 Ulus Altındağ Ankara

E-posta:   /   (Özel Sektörün Yurt Dışından Sağladığı Kredi Borcu için)

Ödemeler Dengesi İstatistikleri

Uluslararası Yatırım Pozisyonu

Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi

Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri

Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu

BIS-Konsolide ve Yerel Bankacılık İstatistikleri

BIS-Tezgahüstü Döviz ve Türev Piyasaları Anketi


 

Kaynak: T.C.M.B.
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEnflasyon Hesaplayıcısı (T.C.M.B.)
Sonraki İçerikBankalara milyar dolarlık tazminat!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz