Ana Sayfa Çalışma Hayatı Nakdi ücret ve kısa çalışma ödeneğinden normal çalışmaya dönen firmalar 7252 sayılı...

    Nakdi ücret ve kısa çalışma ödeneğinden normal çalışmaya dönen firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    539
    0

    2020 Nisan ve 2020 Mayıs aylarında kısa çalışma ödeneğine bildirilen personellerimiz bulunmaktadır. Nisan ve mayıs aylarında tüm personele 21’er gün üzerinden bordro düzenlemek ücret ödemesi yapılmıştır. Aradaki 9’ar günlük ücretleri işkur ödemişti. 01.06.2020 tarihinden itibarende normal çalışma sistemine geçilmiştir. Bu durumda 7252 sayılı SGK Teşvikinden yararlanabilir miyiz? Yararlanabilirsek hesaplama nasıl olmalıdır?

    Destek kapsamına giren sigortalılarınız için KÇÖ’den yararlandığı işyerindeki kısa çalışmasının 01/6/2020 tarihinde sona erdiği ve haftalık normal çalışma süresine dönüldüğü varsayıldığında, destek uygulamasının 1/8/2020 tarihinde yürürlüğe girmiş olması nedeniyle sigortallarınız için bu destekten kanunda aranılan diğer şartlar sağlanmak kaydıyla sadece 2020/Ağustos ve Eylül dönemlerinde yararlanılabilecektir.

    Nakdi ücretsiz izinli görünen bir kişi iş göremezlik raporu aldığında, rapor parası ödenir mi? Ödenirse en fazla kaç ay gün / kaç ay boyunca ödenir?

    Ödenir. NÜD o günler için olmayacaktır. Raporun onaylanması yapılır ve rapor süresince ödenir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞehir için yolcu taşımacılığı yapanlar için Hasılat Esaslı Vergileme
    Sonraki İçerik5 yıldır işletme kayıtlarda olan gayrimenkulün satışında oluşan kar vergiden istisna mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz