Ana Sayfa Vergi 5 yıldır işletme kayıtlarda olan gayrimenkulün satışında oluşan kar vergiden istisna mıdır?

5 yıldır işletme kayıtlarda olan gayrimenkulün satışında oluşan kar vergiden istisna mıdır?

683
0

3 Yıl önce firma sahibinin şahsına almış olduğu yat alış fiyatının altında bir tutardan satılıyor. Bu yat için herhangi bir vergi ödemesi olacak mı?

Özel mülkiyetteki yatın satışı için vergileme olmaz.

2015 yılı Temmuz ayında satın alınan limited şirketin aktifine kayıtlı brüt 656 m2 işyeri satılmak istenmektedir. Bu satıştan elde edilecek satış karı ile ilgili durum nasıl olacaktır? İstisna uygulanacak mı? Aynı şekilde KDV söz konusu olmakta mıdır?

Gayrimenkul satış karının %50’si istisna kapsamındadır.

KDV istisnası uygulanması için KVK 5.maddesindeki ve KDVK 17. maddesindeki şartalar ve koşullar olması gerekir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şahıs firmalarında gayrimenkul satışında KDV ve Gelir Vergisi İstisnası var mıdır?

Aktife kayıtlı gayrimenkul satışında KDV var mı?

Gayrimenkul satışı KDV istisnasından faydalandıktan sonra faaliyetimizi değiştirirsek istisna kalkar mı?

 

Önceki İçerikNakdi ücret ve kısa çalışma ödeneğinden normal çalışmaya dönen firmalar 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikTurizm geliri 2020’nin 3. çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre %71,2 azaldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz