Ana Sayfa Çalışma Hayatı Muayenehanesi ve bir personeli olan doktor iş güvenliği uzmanı ile anlaşmak zorunda...

    Muayenehanesi ve bir personeli olan doktor iş güvenliği uzmanı ile anlaşmak zorunda mıdır?

    İktisat ve işletme gibi bölümleri bitirenler iş güvenliği uzmanı olabilir mi?

    889
    0
    Yanında hiç sigortalı olmayan ve Muayenehanesi olan doktor, başka bir doktor sigortalı çalıştırmaya başlar ise iş sağlığı güvenliği uzmanı ile anlaşmak zorunda kalır mı?

    4857 sayılı İş Kanunu’nun mülga 81 inci maddesi kapsamında çalışanlar hariç kamu kurumları ile 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 31/12/2023 tarihinde zorunluluk yürürlüğe girecektir.

    İktisat ve işletme gibi bölümleri bitirenler iş güvenliği uzmanı olabilir mi?  

    İş güvenliği uzmanlığı sertifikasına sahip olmak için yüksek öğrenim süresince belli bir eğitim müfredatının tamamlanmış olması gerekmektedir. 

    6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereğince mühendis, mimar veya teknik elemanlar iş güvenliği uzmanı olabilmektedir. 


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBir Vergi Aslına Bağlı Olmaksızın Kesilmiş Olan Vergi Cezalarının vergi yapılandırmasına ilişkin açıklamalar
    Sonraki İçerikOrtalama Döviz Kuru Hesaplama Programı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz