Ana Sayfa Vergi Mobilya sektöründe KDV indirimi devam etmekte midir?

    Mobilya sektöründe KDV indirimi devam etmekte midir?

    Mobilya ürünlerinde KDV oranı %8’dir. 

    670
    0
    Son genelge ile bazı KDV oranlarındaki indirim 31.05.2021 tarihine kadar uzatıldı. Fakat mobilya satışındaki KDV oranı 31.12.2020 tarihine kadar %8’idi. Bu sektörle ilgili listede bilgi göremedim. Sektörün kdv oranı uzatıldı mı yoksa 01.01.2021 den itibaren % 18 olarak mı uygulanmalıdır?

    Listede göremezsiniz çünkü liste bazı hizmet teslimleri ve süre ile sınırlıdır. 

    Bazı mobilya ürünleri için uygulanan KDV oranı (% 8) süreklidir. 31/12/2020 sınırlaması yoktur. Aşağıdaki linki inceleyiniz. 

    https://www.ismmmo.org.tr/dosya/1292/Mevzuat-Dosya/MOBILYA-KDV-ORAN.pdf


    Kurumlar vergisi mükellefi limited şirketin aktifinde kayıtlı olan gayrimenkulünü kiralamış %18 KDV ile her ay fatura kesmektedir. 31 Temmuz itibariyle işyeri kiralarında KDV %8’e indirilmiştir. Fakat firma %18 KDV ile faturalarını kesmeye devam etmiştir. Bu durum herhangi bir sorun yaratır mı?

    Faturayı düzenleyen firma açısından bir işlem yapılmaz. Tahsil ettiği KDV’sini yatıracaktır.

    Ancak Faturayı alan mükellef KDV indiriminde % 8’lik kısmını indirir. Kalanı ise KKEG yazar.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket aktifinde iki yıldan uzun süre kalan taşınmazın kat karşılığı devrinde Kurumlar Vergisi İstisnası Uygulanır mı?
    Sonraki İçerike-Defter Dosyaları ile Bunlara İlişkin Berat Dosyalarının İkincil Kopyalarının Saklanması Hakkında Duyuru

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz