Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanları Çalıştıranlara Ceza Kesilecek!!!

    Mesleki Yeterlilik Belgesi Olmayanları Çalıştıranlara Ceza Kesilecek!!!

    1625
    0

    25 Eylül 2018’den itibaren tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan mesleklerde Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanları çalıştıranlara cezai işlem uygulanacak.

    Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından aralarında;
    1- Tren makinisti,
    2- PVC doğrama montajcısı,
    3- İplik eğirme operatörü,
    4- Motosiklet bakım onarımcısının
    olduğu ve 33 meslekte daha Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi.

    Belirtilen meslek ve diğer 33 meslekte 25 Eylül 2018’den itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanları çalıştıranlara cezai işlem uygulanacak.

    MYK Başkanı Adem Ceylan, yaptığı açıklamalarda tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan mesleklerde mesleki yeterlilik belgesine sahip olunmasına önem verdiklerini belirterek, ilk olarak aralarında betoncu, duvarcı, makine bakımcısı ve tünel kalıpçısının olduğu 40 meslek için 2015 yılında belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı.

    Ceylan ayrıca belge zorunluluğu olan meslek sayısını daha sonra 48’e çıkarttıklarını belirterek 26 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan üçüncü tebliğ ile 33 yeni meslekte daha Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildiğini söyledi.

    25 Eylül 2018’den itibaren Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlar çalıştırmanın yasak olduğunu belirten Ceylan bu meslekte belgesi olmayanları çalıştıranlar hakkında cezai işlem uygulanacağını ifade etti. Yeni 33 meslekle birlikte Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı toplamda 81’e yükseldi.

    Yetkilendirilen kuruluşlar aracılığıyla çalışanlara Mesleki Yeterlilik Belgesi verilmeye devam ediyor. Bugüne kadar 225 bin çalışana belge veren Kurum, yıl sonunda sayıyı 300 bine yükseltmeyi hedefliyor.

    Kaynak: MYK Açıklaması

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikDev Şirkete Dev Ceza!!!
    Sonraki İçerikTürkiye’nin En Büyük İnternet Sitesi Amerikan Firmasına Satılıyor!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz