Ana Sayfa Haberler Mega şehir olma yolundaki şehirler

Mega şehir olma yolundaki şehirler

834
0

Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanan rapora göre, 2030 yılına kadar dünya genelinde 10 şehir,  mega şehir statüsüne ulaşacak.

Böylece dünya üzerinde toplamda 43 mega şehir bulunacak. Söz konusu şehirlerin yüzde doksanı ise Asya ve Afrika şehirlerinden oluşacak.

Rapora göre Hindistan’ın, 2050 itibariyle, 416 milyonluk nüfusuyla en fazla büyümeyi gösteren ülke olması bekleniyor. Ayrıca Hindistan’da bulunan Delhi şehrinin ise 2030 itibariyle 39 milyonluk nüfusa ulaşarak en kalabalık şehir kategorisinde ilk sırada yer alan Tokyo’yu geçmesi bekleniyor.

Söz konusu raporda İstanbul da yer alıyor.

İstanbul’un 2035 itibariyle 17 milyon 986 bin nüfusa ulaşması bekleniyor.

 

 

 

 

 


Kaynak: Birleşmiş Milletler (www.un.org)
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDefter Beyan Sistemi Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi ile İlgili Bilgilendirme
Sonraki İçerikİtalyan markadan Türkiye’ye dev yatırım

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz