Ana Sayfa Haberler İtalyan markadan Türkiye’ye dev yatırım

İtalyan markadan Türkiye’ye dev yatırım

758
0

İtalyan şekerleme markası Ferrero, Türkiye’ye 150 milyon dolar değerinde yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Özellikle Nutella, Ferrero Rocher ve Kinder Bueno ürünleri için önemli miktarda fındık ithalatı gerçekleştiren marka, fındık pazarındaki yerini garantilemek için Trabzon merkezli aile şirketi Oltan Grubu 2014 yılında satın almıştı.

Söz konusu yatırım, Ferrero Değerli Tarım Programı adı altında yapılacak.

Konuyla ilgili olarak Ferrero CEO’su Marco Gonçalves, firmanın Trabzon’daki fabrikasına gerçekleştirdiği ziyarette şu sözleri sarf etti:

Türkiye’ye uzun vadeli güvenimizi bir kez daha vurgulamak isterim. Ferrero Fındık, 2019 yılı içinde 150 milyon liralık bir yatırım hedefi koydu. Bu yatırımlar Ferrero Değerli Tarım Programıyla fındık üreticilerine yönelik eğitim ve teknik destekler ile üretim ve lojistik tesislerimizde devam eden büyüme ve geliştirme çalışmalarını kapsıyor.”

 

 

 

 

 


Kaynak: DHA
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikMega şehir olma yolundaki şehirler
Sonraki İçerikGVK’nın 70.maddesinde yer alan, değer artışı kazancına konu haklar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz