Ana Sayfa Dünya Macaristan’da bina inşaatlarında üretim hacmi %1,0 azaldı

Macaristan’da bina inşaatlarında üretim hacmi %1,0 azaldı

527
0

Macaristan’da bina inşaatlarında üretim hacmi %1,0 azaldı

Macaristan İstatistik Ofisi’nin yayınladığı verilere göre, Macaristan’da her iki ana inşaat grubunda üretim hacmi arttı: binaların inşaatında %8,0 ve inşaat mühendisliği işlerinde %5,7 arttı. Binaların inşasında artış yine konut, kültürel ve endüstriyel binalarda oldu; inşaat mühendisliği projelerinde karayolu ve demiryolu inşaatları büyümeyi sağladı.

İnşaat bölümlerinden, bina inşaatlarında üretim hacmi %1,0 azaldı ve inşaat mühendisliğinde %7,9 arttı. Özel inşaat faaliyetleri ise %11,7 arttı.

Yeni sözleşmelerin hacmi %24,7 oranında büyümüş, bu kapsamda binaların inşasında yapılan yeni sözleşmelerin hacmi %9,0, inşaat mühendisliği işlerinin yapımında ise hacim yıllık %36,5 oranında büyümüştür. Kasım ayında karayolu inşaatları ve demiryolu tadilatlarına ilişkin yüksek değerli sözleşmeler yapılmıştır.

İnşaat işletmelerinde Kasım ay sonu sözleşme stoklarının hacmi, Kasım 2018 verilerine göre %8,3 azaldı. Sözleşme stoku hacmi bina inşaatı için %46,4 artarken, inşaat mühendisliği inşaatı için %20,1 oranında azalmıştır.


Kaynak: Macaristan İstatistik Ofisi / Link: https://www.ksh.hu/docs/eng/xftp/gyor/epi/eepi1911.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTapunuzu kaybettiyseniz harç ödeyerek yenisini çıkartabilirsiniz.
Sonraki İçerikVeraset İntikal Vergisini Ödemeden Tapu Devrini yapabilir miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz