Ana Sayfa Muhasebe Limited şirketler adi ortaklık kurabilir

    Limited şirketler adi ortaklık kurabilir

    2178
    0

    Mevcut iki limited şirket adi ortaklık kurabilirmi, buradaki kar dağıtımından dolayı şirketlerin alacağı kar her bir limited şirket için nasıl vergilendirilecek muhasebe kaydı nasıl olacaktır?

    İki limited şirket adi ortaklık kurabilir. Ortaklık elde ettiği karı ortakların hisseleri oranınca dağıtılır. Kar elde eden şirket ise karı aşağıdaki gibi kayıtlarına alınır.

    _________________ / ____________________

    102(B)

    640 (A)

    _________________ / ____________________

    Dönem sonunda ise;

    _________________ / ____________________

    640 (B)

    690 (A)

    _________________ / ____________________

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHazır Mobilya Ürünlerinin Satış KDV Oranı Nedir?
    Sonraki İçerik2021 Yılı ücret gelirlerinin beyanında Brüt Ücret esas alınacaktır.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz