Ana Sayfa Muhasebe Leasing yoluyla alınan sabit kıymet için amortisman ayırmaya ne zaman başlayabiliriz?

Leasing yoluyla alınan sabit kıymet için amortisman ayırmaya ne zaman başlayabiliriz?

Leasing yoluyla alınan sabit kıymet için amortisman ayırmaya ne zaman başlayabiliriz?

767
0

Leasing ile alınan bir sabit kıymetin borcu bittikten sonra tesis makine hesaplarına virman yapıldığından amortisman oranı leasingdeyken kullanılan oranımı olmalıdır?

Sabit kıymet kiralaması ile birlikte amortisman da ayrılmaya başlanır ve devam eder.

Leasing yoluyla dövizli olarak bir kiralama yapmış bulunmaktayız. Kesilen fatura ve ödemelerden dolayı bir kur farkı ortaya çıkmaktadır. Bu kur farkını leasing firması yapmış oldukları değerleme sonucu kapatmakta ve fatura kesilmesine gerek olmadığı konusunda ısrar ediyor. Bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Kur farkı için Fatura düzenlenmesi ve KDV hesaplanması gerekmektedir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye genelinde konut satışları 2020 Haziranda bir önceki yılın aynı ayına göre %209,7 arttı
Sonraki İçerikSatış danışmanlarının katılmış olduğu yarışmalarda verilen hediyeler ve nakit para için veraset ve intikal vergisi ödenecek mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz