Ana Sayfa Duyurular KYS-KÜMİ FRS Tanıtım Toplantıları Takvimi. İlk Toplantı 1 Ağustos 2023 Tarihinde Ankara’da...

KYS-KÜMİ FRS Tanıtım Toplantıları Takvimi. İlk Toplantı 1 Ağustos 2023 Tarihinde Ankara’da Yapılacak

177
0

KGK

KYS-KÜMİ FRS TANITIM TOPLANTILARI

DUYURU METNİ

Bilindiği üzere Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu olarak, yüksek kalitede ve güvenilir bir finansal raporlama ve bağımsız denetim ortamı oluşturma vizyonumuz ve söz konusu alanları düzenleyici ve denetleyici pozisyonumuzla kuruluşumuzdan bu yana ülkemiz finansal ekosistemine katkı sağlamaktayız. Bu vizyon doğrultusunda atılan adımların arasında aşağıdakiler de yer almaktadır.

–  Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (KÜMİ FRS) 2022 Sürümü hakkında Kurul Kararı 16/01/2023 tarihli ve 32075 mükerrer sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanmıştır. KÜMİ FRS’nin amacı, Türk Ticaret Kanunu’na (TTK) göre bağımsız denetime tabi olmayıp ihtiyari olarak Türkiye Finansal Raporlama Standartlarını veya Büyük ve Orta Boy İşletmeler için Finansal Raporlama Standardını uygulamayan, TTK’nın 64 ilâ 88’inci madde hükümlerine tabi gerçek ve tüzel kişilerin finansal tablolarının gerçeğe uygun, ihtiyaca uygun ve karşılaştırılabilir bilgi sağlamasını temin etmektir.

–  Hâlihazırda ülkemizde, 2013 yılında mevzuata kazandırdığımız Kalite Kontrol Standardı 1 uygulanmaktadır. Ancak mevcut Kalite Kontrol Standardının yayımlandığı tarihten bugüne denetim sektöründe köklü değişiklikler meydana gelmiş ve yaşanan teknolojik gelişmeler, denetim kuruluşlarının başta kurumsal yapıları, liderlik yaklaşımları, denetim metodolojileri ve müşteri kabul süreçleri olmak üzere denetime bakış açılarını değiştirmiştir. Bu kapsamda, bağımsız denetim şirketlerinin ve denetimi üstlenen bağımsız denetçilerin kalite kontrol sistemleri için kapsamlı bir çerçeve ortaya koyan ve bağımsız denetimin kalitesini etkilemesi muhtemel risklerin yönetilmesine imkân tanıyan yeni Kalite Yönetim Standartları (KYS) ve söz konusu Standartların diğer ilgili Standartlarda yapmış olduğu değişiklikler yayımlanmıştır. KYS 1, KYS 2, BDS 220 (Revize) ve Kalite Yönetim Projesinden Kaynaklı Olarak Diğer Bağımsız Denetim Standartlarında Yapılan Değişiklikler 16/01/2023 tarih ve 32075 sayılı (1. Mükerrer) Resmî Gazete’de yayımlanmış olup, söz konusu Standartlar ve ilgili değişiklikler, 31/12/2023 tarihinde ve sonrasında başlayacak hesap dönemlerinin denetiminde uygulanmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bu doğrultuda, söz konusu Standartların tanıtılması ve paydaşlar tarafından uygulanmasının kolaylaştırılması amacıyla Kurumumuz tarafından mevzuata kazandırılan KYS ve KÜMİ FRS ile ilgili olarak aşağıda belirtilen il ve tarihlerde tanıtım toplantıları düzenlenecektir.

Tanıtım toplantılarının gerçekleştirileceği program ve lokasyon bilgisi ilerleyen günlerde Kurumumuz internet sitesinden paylaşılacaktır. Kayıtlar KGK Etkinlik Yönetim Sistemi1 üzerinden, 19/06/2023, saat 10.00 ile 31/07/2023, saat 17.00 arasında elektronik ortamda alınacaktır. Eğitime katılım sağlayan bağımsız denetçiler Sürekli Eğitim Tebliği kapsamında iki (2) kredi elde edebileceklerdir.

Tanıtım toplantılarının tarihlerinde ve yapılacak olan sunumlara ilişkin programda değişiklik olması halinde söz konusu değişiklikler Kurumumuz internet sitesinden ayrıca duyurulacaktır.

 

 


Kaynak: KGK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBağKur Borcu Olanlar Sağlık Hizmetinden Yararlanabilir Mi?
Sonraki İçerik“100 Yıllık Cumhuriyet’e Mali Çözüm Önerileri” Konulu Makalelerinizi İSMMMO’ya Gönderebilirsiniz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz