Ana Sayfa Ülkeler Kuzey Kore’den nükleer silahsızlanmada yeni adım

Kuzey Kore’den nükleer silahsızlanmada yeni adım

879
0

Kuzey Kore’den nükleer silahsızlanmada yeni adım:
Uluslararası heyet yerleşkeleri gözlemleyebilir

Barış görüşmeleriyle gündeme gelen ve üçüncü kez Güney Kore ile en üst seviyede zirve gerçekleştiren Kuzey Kore, füze tesislerinin kaldırılması sırasında uluslararası bir heyetin gözlem yapabileceğini duyurdu.

Karşılığında Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) de hamle beklediklerini belirten Pyongyang yönetimi, Yongbyon gibi nükleer komplekslerini de kapatabileceklerini açıkladı.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in tarafından aktarılan bilgiler, iki ülke arasında gerçekleştirilen üçüncü zirve sonrasında geldi.

Zirvenin ardından yapılan ortak basın açıklamasında Moon, Kore Yarımadası’nın “barışla dolu, nükleer silahlardan ve tehditlerden arınmış bir yer” olması konunda Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile mutabakata vardıklarını ifade etti. Kuzey Kore lideri Kim ise, yakın bir zamanda Güney Kore başkenti Seoul’ü ziyaret edeceğini açıkladı.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikTürk Vatandaşı Olmak Artık Çok Kolay
Sonraki İçerikİşvereninizin Birkaç Ay Ücret Ödememesi Yasal mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz