Ana Sayfa Vergi Kur korumalı altın hesaplarında kar payı kur farkı ödemesi hangi hesaba...

    Kur korumalı altın hesaplarında kar payı kur farkı ödemesi hangi hesaba kaydedilecektir.?

    238
    0

    Kur korumalı altın hesaplarında kar payı kur farkı ödemesi ve kar payı kur korumalı fonu 91 günlük ödeme şeklindeki tutarlar hangi muhasebe kodunda takip edilmeli ve beyannamedeki istisna kodu ne olmalıdır?

    Muhasebe kayıt işlemlerinde 642 hesap kullanılır. KV beyannamesinde ise Kazanç ve ilaveler sayfasından Zarar olsa dahi indirilecek indirim ve istisna lar seçeneğinden 370 kod ile başlayan kodlardan uygun olanı seçilir.


    BENZER İÇERİKLER

    ________________ / ________________

    102. BANKALAR

    642. FAİZ GELİRLERİ

    ________________ / ________________

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirketlerin döviz bürosundan yaptıkları işlemlerde firma adına döviz alım-satım belgesi alma zorunluluğu vardır
    Sonraki İçerikAsgari işçilik uygulamasında eksik işçilik tutarı üzerinden yüzde kaç prim ödenecektir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz