Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kovid-19’a yakalanan ve evde karantinada olan bir personelin SGK bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Kovid-19’a yakalanan ve evde karantinada olan bir personelin SGK bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Özel hastaneden operasyon geçiren kişi SGK sisteminde istirahatli görünmüyorsa SGK bildirim kodu ne olacak?

    674
    0

    Pandemi Ücretsiz izinli gösterilen bir çalışan, bu izin süreci içinde SGK ile anlaşması olmayan özel bir hastanede burun estetik ameliyatı oluyor ve 10’ar günlük toplam 20 gün rapor alıyor. Fakat hastane raporu SGK’ya göndermiyor. Bu durumda Ayın tamamı için yine 28-pandemi ücretsiz izin gösterebilir miyiz?

    İşçinin sistemde kayıtlı raporu bulunmuyor ise 28 kod ile bildirime devam etmeniz gerekir.

    Covid-19 hastalığına yakalanan işçinin 14 gün boyunca karantina kalması sebebiyle nedeniyle işçi için hangi işlem ve sigorta kodunu seçmesi gerekir?

    İşçilerin karantinada olduğu günler için sgk e-işgöremezlik ödeneği işleme alınmaktadır. İşçi raporlu olup 01 kodu uygulanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSözleşmelerdeki Cezai Şartlar Üzerinden Hangi Hallerde Damga Vergisi Hesaplanır?
    Sonraki İçerikİSO Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi Ekim 2020’de 53,9’a yükselerek üst üste 5 ay artış gösterdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz