Ana Sayfa Muhasebe Konkordato ilan eden müşterimizden aldığımız çeki tahsil edemiyoruz. Tahsil edemediğimiz bu çekin...

Konkordato ilan eden müşterimizden aldığımız çeki tahsil edemiyoruz. Tahsil edemediğimiz bu çekin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

865
0
Konkordato ilan eden müşterimizden aldığımız çeki tahsil edemiyoruz. Tahsil edemediğimiz bu çekin muhasebe kaydı nasıl yapılmalıdır?

Ocak ayında çalıştığımız müşterimiz Mayıs ayında konkordato ilan etti ve aldığımız çek bu sebepten dolayı tahsil edilemedi. Şu an için yapılacak muhasebe kaydı ve konkordato sonucunda yapılacak muhasebe kaydı ne olacaktır?

Yapılacak bir özel kayıt yoktur. Konkordato sonucu tahsilat yapılınca yapılan tahsilat kayıtlara alınır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Konkordato komiserlerine ödenen ücretler muhtasar beyannamede hangi kod ile bildirilir?

Konkordato ilan eden şirketten olan alacağımızı gidere yazabilir miyiz?

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmelik Kapsamında Yapılan Denetimlere Ait Sözleşme ve Raporların Kurumumuza Bildirimi Hakkında Duyuru

 

 

Önceki İçerikGTB Portalına giriş için kullanıcı adı ve şifresini nasıl alabiliriz?
Sonraki İçerikİthalat beyannamesinin muhasebe kaydını nasıl yapmalıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz