Ana Sayfa Muhasebe Konkordato ilan eden şirketten olan alacağımızı gidere yazabilir miyiz?

Konkordato ilan eden şirketten olan alacağımızı gidere yazabilir miyiz?

805
0
Konkordato ilan eden şirketten olan alacağımızı gidere yazabilir miyiz?

14.02.2019 VUK-112/2019-2 sirkülerine istinaden Konkordato geçici mühlet kararı açıklayan firmalardan olan alacaklar için şüpheli alacak karşılığı uygulaması başlamıştır.
Alacağa konu bakiye 1.000.000,00 TL ve 500.000,00 TL
2019-03/04/05 vadeli çekleri mevcut, toplamda açık hesap tutarı 1.500.000,00 TL’dir.
Firmanın 15.01.2019 tarihinde geçici mühlet kararı onaylanıyor.
03.04.2019 tarihinde de mahkeme iflas kararın açıklıyor.

1.Dönem geçici vergi beyannamesini etkileyeceği için 1.000.000,00 TL cari bakiye mi yoksa 3.ay da vadesi dolup da ödenmeyen çek tutarlarını da dahil edip karşılık mı ayırmak gerekecek?
Ya da açık hesabın tamamına yani 1.500.000,00 TL ye mi karşılık ayrılacaktır?(Sirkülerin diğer hususlar 4.maddesine dikkatinizi çekmek isterim.)

Ödenmeyen çeke (belge) dayalı alacaklar için karşılık ayrılacağı görüşündeyiz. (4) Muaccel hale gelmediği için dava veya icra safhasına intikal ettirilmemiş olan alacaklardan, vadesi geçici ve kesin mühlet sürelerine rastlayanlar, vadenin dolduğu hesap döneminde şüpheli alacak uygulamasına konu edilebilecektir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Konkordato komiserlerine ödenen ücretler muhtasar beyannamede hangi kod ile bildirilir?

Yeni Düzenlemeler Işığında Konkordato ve Makul Güvence Veren Denetim Raporu

 

Önceki İçerikTHY ve Do&Co tekrar anlaştı
Sonraki İçerikEdip Cansever

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz