Ana Sayfa Vergi Konaklama Vergisi Fatura ve Benzeri Belgelerde Nasıl Gösterilir?

    Konaklama Vergisi Fatura ve Benzeri Belgelerde Nasıl Gösterilir?

    455
    0

    Konaklama vergisi, konaklama tesislerince düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde ayrıca gösterilir. Bu vergiden herhangi bir ad altında indirim yapılamaz.

    Konaklama hizmetinin sunumundan önce fatura ve benzeri belge düzenlense dahi, bu belgede konaklama vergisi gösterilmez.

    Örnek:Otel işleten (G) tarafından KDV hariç 5.000 Türk lirası karşılığında sunulan tam pansiyon konaklama hizmetine ilişkin olarak müşteriye aşağıdaki şekilde fatura düzenlenir.

    Konaklama Bedeli (KDV hariç) 5.000 TL
    Hesaplanan Konaklama Vergisi Tutarı (5.000 TL X %2)100 TL
    KDV Matrahı5.000 TL
    Hesaplanan KDV Tutarı (5.000 TL X %8)400 TL
    Genel Toplam5.500 TL

    Konaklama Vergisinde Vergilendirme Dönemi Nedir?

    Vergilendirme dönemi, faaliyette bulunulan takvim yılının birer aylık dönemleridir.


    Kaynak: GİB Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonaklama Hizmetinin Müşteriye Acenta Tarafından Konaklama Vergisi Dahil Satılması Durumunda Belge Nasıl Düzenlenmelidir?
    Sonraki İçerikKonaklama Vergisi Ne Zaman Beyan Edilir ve Ödenir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz