Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışmada geçen süreler için prim borçlanması yapılabilir mi?

    Kısa çalışmada geçen süreler için prim borçlanması yapılabilir mi?

    597
    0

    Bir işçi pandemi döneminde kısa çalışma ödeneğinden faydalanmış sgk günleri bildirilmemiştir. Şimdi o zamana ait prim günlerinden faydalanmak istiyor. Gün borçlanması için sgk ya dilekçe vermek yeterli mi? Muhsgk ile bildirmek gerekiyorsa süreç nasıl olmalıdır.

    4447 sayılı Kanunun geçici 29 uncu ve geçici 32 nci maddeleri hükümlerinden yararlanan işverenler tarafından Kuruma sigortalılar adına eksik bildirilen günlere ilişkin ek nitelikteki muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin/aylık prim ve hizmet belgelerinin işverenin Kuruma başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren üç ay içinde verilmesi ve muhteviyatı primlerin de aynı sürede ödenmesi halinde, söz konusu yükümlülükler süresi içerisinde yerine getirilmiş sayılır. Bu maddenin yürürlük tarihine kadar bu kapsamda tahsil edilmiş primler ve idari para cezaları iade veya mahsup edilemez.

    Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Kurumca belirlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPersonel ücret ödemeleri 2023 yılında tek kişi bile olsa resmi olarak banka yoluyla yapılması zorunlumu?
    Sonraki İçerikGeçmişte gelen yüksek öğretim kredi borçları olan şahıs firması sahibi yüzde beş vergiye uyum indirimden yararlanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz