Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personelimiz rapor alırsa bordrosunu nasıl düzenlemeliyiz?

Kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personelimiz rapor alırsa bordrosunu nasıl düzenlemeliyiz?

540
0

1 Nisan itibariyle kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptık. Haftalık çalışma saatimizin 22,5 saati olarak sisteme yükledik. İş yerimiz ilk yedi günlük ücreti tam ödeyecek. Nisan ayında puantajımızı 19 gün olarak yaptık, kalan on bir günü İŞKUYR ödeyecekti. Bir çalışanımız 15 Nisan- 22 Nisan arası rapor aldı. Bu işçinin puantajı nasıl yapılacaktır?

Bu kişi için 27 kod KÇÖ ve diğer nedenler seçilerek bildirilmelidir.

Rapor süresince KÇÖ ödenmeyecektir.

Kalan süreler KÇÖ olarak puantaj yaparak bildirimde bulunmanız gerekmektedir.

01.04.2020 tarihi itibariyle kısa çalışma talebinde bulunduk sehven yanlış İŞKUR müdürlüğüne başvuru yapmışız 25.04.2020 tarihi itibariyle doğru iş kur müdürlüğüne 01.04.2020 olarak başvuruda bulunursak, geriye dönük olduğundan dolayı sorun olur mu?

Başvurular 30 Haziran’a kadar yapılabilmektedir. Başvuru tarihinize ilişkin bir sorun olmayacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBelediye ve diğer kurumlara verilen sahne gösteri hizmetinin mükellefiyet türü ne olmalıdır?
Sonraki İçerikKiraz üretimine özel destek ve teşvikler sağlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz