Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmadığımız personeller için ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir...

Kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmadığımız personeller için ücretsiz izin desteğine başvuru yapabilir miyiz?

697
0

Kısa çalışma ödeneğine başvurulmamış personeller için ücretsiz izin maaş desteğine başvuru yapabilir miyiz?

17/4/2020 tarihi itibarıyla iş sözleşmesinin bulunduğu işveren tarafından 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi uyarınca ücretsiz izne ayrılmak, … kapsamında ücretsiz izne ayrıldıkları süre kadar nakdi ücret desteğine hak kazanır.

KÇÖ başvuruda 450 gün 60 gün şartına bakmadan tüm personelimizi listeye yazdık. Şartı sağlamayana da ödeme yapılır mı?

Şartı sağlamayanlara ödeme yapılmayacaktır. Ancak işçinin işsizlik maaşına hak kazanıp kazanmadığı İŞKUR’un web sitesinden kontrol edilebilmektedir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPandemi sürecinde İstanbul’un hava kalitesi %30 iyileşti
Sonraki İçerikİSMMMO eğitimleri 1 Haziran 2020 tarihine kadar donduruldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz