Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği ne zamana kadar devam etmektedir?

    Kısa çalışma ödeneği ne zamana kadar devam etmektedir?

    512
    0
    Haziran 2020 öncesi kısa çalışma ödeneğine başvurmuş olan işletmeler için bu ödenekten yararlanma süresi ne zaman sona ermektedir?

    7256 sayılı Kanun Kapsamında; Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan karara göre, Kısa çalışma ödeneği KÇÖ için yeni başvurular 01.12.2020 tarihi itibarıyla yeniden başladı. Kararla 30 Haziran’dan önce başvuruda bulunmayan işyerleri de başvuruda bulunabilecektir.

    Bu tarihe kadar ödeneğe başvurmayan işyerleri 31 Aralık tarihine kadar başvurmaları halinde 1 Aralık 2020 tarihinden itibaren 3 ay süreye kadar ödenekten yararlanabilecektir.


    7256 sayılı kanunla gelen geçmişte çalıştırılıp sigortalı gösterilmeyen personelin işe girişini geçmişe yönelik yaparak sadece primlerini ödeyebilir miyiz? Bununla ilgili izlememiz gereken yol nedir?

    Teşvik kapsamında sigortasız işçisini sigortalı çalıştırmayı kabul eden işverenlere önemli bir avantaj sağlanacak.

    Mevcut veya 1 Ocak 2019-17 Nisan 2020 tarihleri arasında işten çıkardığı sigortasız işçisinin otuz günlük süre içinde sigortasını yapan işveren hakkında geriye dönük hiçbir para cezası uygulanmayacaktır. Ancak dava sürecinin işlememesi gerekir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapıldı 23.12.2020
    Sonraki İçerikCovid-19 Nedeniyle Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi Uzatıldı 23.12.2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz