Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneği alan personelimize avans verebilir miyiz?

    Kısa çalışma ödeneği alan personelimize avans verebilir miyiz?

    476
    0
    Kısa çalışma yapılan dönem de çalışanın eline geçen eksik maaş kalanını, işveren başka ad altında çalışana ödeyebilir mi? Çalışanlara kçö döneminde avans verilmek istenirse avans miktarında ve geri ödeme süresinde sınırlama var mı? Avans ödemelerinde damga vergisi dışında bir kesinti yapılıyor mu?
    1. Avans niteliğinde ödeyebilir.
    2. Hayır. Ay sonunda ücretin ödenmesi esnasında düzenlenen kağıtlar bakımından ise, avans miktarının mahsup edilmesinden sonra kalan kısmına binde 6,6 oranında damga vergisi hesaplanması gerekmektedir. Bu takdirde, avans sigortalının şahsi borcu durumuna geçecektir.

    Sgk potansiyel teşvik sorgulaması yaptığımızda kişinin 7256 ilave istihdam teşvikinden ne kadar süre ile faydalanabileceğini görüyoruz. Bu durumda kişiyi faydalanma süresince teşvikten yararlandırıp bu süre boyunca işten çıkışını belirli durumlar yapamayacağız değil mi?

    Fesih yasağı kapsamında bulunan nedenlerle çıkışını yapamayacaksınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMai Müşavirlere Uygulanacak Disiplin Cezaları Nedir?
    Sonraki İçerikTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Azerbaycan Merkez Bankası Arasında Bir Mutabakat Zaptı İmzalandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz