Ana Sayfa Vergi KDV mükellefiyeti olmayan yardım kuruluşuna verilecek nakliye hizmetinde KDV

    KDV mükellefiyeti olmayan yardım kuruluşuna verilecek nakliye hizmetinde KDV

    113
    0

    Yardım kuruluşu firmaya verilecek nakliye işinde fatura tevkifatsız mı yoksa tevkifatlı mı düzenlenecek?

    Karayoluyla yapılan yük taşımacılığı hizmeti alımları (KARGO işletmeciliği yetki belgesi sahibi mükellefler tarafından yapılan kargo taşıma işleri HARİÇ ) yük taşımacılığı hizmeti alımları TEVKİFAT kapsamına girmektedir.

    Buna göre, TÜM KDV mükelleflerine ve KDV mükellefi olup olmamalarına bakılmaksızın belirlenmiş alıcılara karayolu ile yapılan yük taşımacılığı hizmeti alımlarında hesaplanan KDV için alıcılar 2/10 oranında tevkifat uygulayacaktır.

    Yardım kuruluşu KDV mükellefi değil ise (muhtemelen değildir) KDV tevkifatı HESAPLANMAZ.

    Yardım kuruluşu FİRMA olarak değil, DERNEK veya VAKIF olarak adlandırılmalıdır.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖnceki dönem KDV beyannamesi için verilecek düzeltme beyannamesi sonucu sonraki döneme devir KDV tutarı azalırsa kesilecek ceza ne olacaktır?
    Sonraki İçerikBir oto galericinin başka bir galeriden özel matrah ile aldığı aracın faturasındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz