Ana Sayfa Vergi Önceki dönem KDV beyannamesi için verilecek düzeltme beyannamesi sonucu sonraki döneme devir...

    Önceki dönem KDV beyannamesi için verilecek düzeltme beyannamesi sonucu sonraki döneme devir KDV tutarı azalırsa kesilecek ceza ne olacaktır?

    160
    0

    Önceki dönem KDV beyannamesi için düzeltme yapılacaktır.

    İlgili dönem KDV beyannamesinde sonraki döneme devreden KDV tutarında azalma olacaktır. buna ilişkin usulsüzlük cezası nedir?

    Düzeltme beyannamesi verildikten sonra uygulanacak ceza ve pişmanlık zammını sistem ekranda gösterecektir. Maktu bir ceza şu kadar diye bir belirleme bulunmamaktadır.  Beyannameyi verdiğiniz zaman vergi, ceza ve pişmanlık zammını göreceksiniz.


    İLİNTİLİ İÇERİK

    Sonraki döneme devreden KDV varsa, düzeltme beyanını KSS-DZT olarak vermeniz halinde sadece damga vergisi ödemesi çıktığını biliyoruz. (Sistemden de kontrol ediniz)

    Eğer düzeltme sonrası KDV ödemesi çıkıyorsa;

    -KSS-DZT şeklinde verilmesi halinde usulsüzlük ve 1 katı vergi ziyaı cezası kesilmektedir.

    -PİŞ-DZT şeklinde verilmesi halinde pişmanlık zammı (gecikme zammı oranında) cezas düzenlenmektedir.

    (Önemli Not: Mağduriyet yaşamamak için yukarıdaki açıklamaları işlem yaparken sistemden de kontrol ediniz)

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜniversiteye ait gayrimenkulü için ödenen kira bedeli için kira stopajı ödenecek mi?
    Sonraki İçerikKDV mükellefiyeti olmayan yardım kuruluşuna verilecek nakliye hizmetinde KDV

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz