Ana Sayfa Vergi KDV indirimi sadece iş yeri kiralarında mı geçerlidir?

    KDV indirimi sadece iş yeri kiralarında mı geçerlidir?

    533
    0

    Şirket aktifine kayıtlı gayrimenkul konut olarak herhangi bir mükellefiyeti olmayan kişiye kiraya veriliyor ve fatura kesiliyor. Kestiğimiz kiralama faturası KDV indirimi kapsamına giriyor mu yoksa sadece aktif kayıtlı işyeri kiralamaları için mi geçerli?

    İndirimli KDV sadece iş yerleri için uygulanır.

    Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle birlikte bazı hizmet sektörlerinde KDV oranlarında değişiklik olmuştur. Bilgisayarların tamir bakımının KDV’si %8’e düştü, ancak çevre birimleri veya projektör, monitör gibi diğer ürünler açık veya kapalı hiçbir şekilde belirtilmiyor. Bu durumda projektör ve yazıcıların tamir bakımlarının kdv oranı ne olmalıdır?

    Listede belirtilmeyen işlemler için KDV oranı %18 olarak uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDünya Ticaret Örgütü 2020 yılında küresel mal ticaret hacminin %13-32 arasında daralacağını tahmin ediyor
    Sonraki İçerikİBB: İstanbul’da deprem parkları açılıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz