Ana Sayfa Mevzuat Kapsamlı Teminat Nedir?

Kapsamlı Teminat Nedir?

1296
0
Kapsamlı Teminat, bir kişinin birden fazla transit işleminde kullanabileceği bir teminat türüdür.

Kapsamlı teminat tutarı, teminat gümrük idaresi tarafından rejim hak sahibi ile işbirliği içinde belirlenen bir referans tutara eşit olur ve referans tutar kadar teminat idaresine teminat mektubu verilir.

Kapsamlı teminatın referans tutarı, eşyanın ortak transit rejimine tabi tutulmasından bu rejimin ibra edilmesine kadarki sürede teminatın verilmiş olduğu her bir ortak transit işlemine ilişkin ödenebilecek borç tutarına karşılık gelir. Kapsamlı teminat düşümlü olarak çalışmakta olup başvuru makamı Gümrükler Genel Müdürlüğü’dür.

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı!

 

 

Tasfiye genel tebliği (Kaçak eşya ve kaçak eşya naklinde kullanılan taşıtlara ilişkin işlemler) (seri no: 1) – 28.11.2018

 

 

Önceki İçerikKültürel Sponsorlukların Kurumlar Vergisi uygulaması nasıldır?
Sonraki İçerikDefter Beyan Sistemine Geri Kazanım Katılım Payı Beyannamesi Eklenmiştir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz