Ana Sayfa Dünya Kanada’da GSYİH Kasım 2019’da %0,1 arttı

Kanada’da GSYİH Kasım 2019’da %0,1 arttı

584
0

Kanada’da GSYİH Kasım 2019’da %0,1 arttı

Kanada İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Kanada’da gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) Kasım ayında %0,1 oranında artmış ve Ekim ayındaki düşüşün büyük kısmını dengelemiştir. 20 sanayi sektöründen 15’indeki artış, kısmen demiryolu taşımacılığı hizmetindeki ve ham petrol boru hattı taşımacılığındaki aksaklıklardan etkilenen madencilik, taşocakçılığı ve petrol ve gaz çıkarma, taşımacılık ve depolama sektörlerindeki kayda değer düşüşleri dengelemektedir.

Mal ve üretim sanayileri Eylül ve Ekim aylarında düşüş kaydettikten sonra %0,1 artarken, hizmet üreten sanayiler %0,1 arttı. Üç aylık hareketli ortalama bazında, GSYH Ekim’deki %0,2’lik artıştan %0,1 oranında yükseldi. Kasım ayında GSYİH artışındaki en önemli faktör, Kanada’nın merkezindeki olağandışı soğuk havanın bir sonucu olarak yardımcı hizmetlerdeki %2,1’lik artış oldu. Bu, bir yıl içinde kamu hizmetlerindeki en büyük büyümeyi gösterdi.

Üç aylık durgunluğun ardından inşaat sektörü tüm alt sektörlerde büyüme göstererek Kasım ayında %0,5 arttı. Ekim ayında %1,1’lik yaygın düşüşün ardından perakende ticaret Kasım ayında %0,5 arttı ve 12 alt sektörden 5’inde kazanç sağlandı.


Kaynak: Kanada İstatistik Kurumu / Link: https://www150.statcan.gc.ca/n1/daily-quotidien/200131/dq200131a-eng.htm?HPA=1
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGümrük idaresince verilen dâhilde işleme izinleri için müracaat aşamasında gerekli bilgi ve belgeler nelerdir?
Sonraki İçerikAynı sigorta SGK müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde adres nakli yapılırsa yeni adres için dosya açılması gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz