Ana Sayfa SGK Aynı sigorta SGK müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde adres nakli yapılırsa yeni adres...

Aynı sigorta SGK müdürlüğü sorumluluk alanı içerisinde adres nakli yapılırsa yeni adres için dosya açılması gerekir mi?

1064
0

İstanbul içinde bir ilçeden başka ilçeye nakil olduk. Beş çalışanımız var ve SGK birimimiz değişmedi. 02.02.2020 tarihi itibariyle nakil tescil olduk ve personellerimizin 02.02.2020 tarihine göre nakil kodu ile çıkışlarını yaptık. Yeni SGK başvurumu 04.02.2020 itibari ile yaptım fakat halen şifre gelmedi bu gecikme sorun olur mu?

İşyerinin aynı il içinde başka bir ünitenin (Sosyal Güvenlik Merkezi) görev bölgesine nakledilmesi hâlinde işyeri bildirgesi verilmez.

Ancak, nakil tarihini takip eden 10 gün içinde durum, işverence eski ve yeni üniteye bir yazı ile bildirilir. Yeni ünite, nakil bilgilerine dayanarak işverene işyeri sicil numarasını bildirir. Eski ünitede bulunan işyeri dosyasındaki tescile esas bilgi ve belgelerin birer örneği yeni ünitedeki dosyasına konulur.

İşyerinin aynı ünitenin görev alanına giren başka bir adrese nakledilmesi halinde ise işyerinin yeni adresi güncellenmekte ayrıca işyeri sicil numarası verilmemektedir. Bu durumda, nakledilen işyerlerinde çalışan sigortalılar için işten ayrılış ve işe giriş bildirgesinin SGK’ ya verilmesine gerek bulunmamaktadır.

Özel bina inşaatına ilişkin inşaat işleri Mayıs 2019 tarihinde bittiği halde işin bitirildiğine dair ilişiksizlik belgesi başvuru dilekçesini girmeyi unutmuşuz. İlişiksizlik başvurusunu şimdi yapsak 1 aylık süre geçtiğinden dolayı bir ceza söz konusu olur?

Kuruma bildirilmediği tespit edilen asgarî işçilik tutarı üzerinden Kurumca re’sen tahakkuk ettirilen sigorta primleri, 5510 sayılı Kanunun 88. ve 89. maddeleri dikkate alınarak işverene tebliğ edilir. İşveren, tebliğ edilen prim borcuna karşı tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde Kuruma itiraz edebilir. İtiraz takibi durdurur. Kurumca itirazın reddi halinde işveren, kararın tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde yetkili iş mahkemesine başvurabilir. Mahkemeye başvurulması, prim borcunun takip ve tahsilini durdurmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKanada’da GSYİH Kasım 2019’da %0,1 arttı
Sonraki İçerikKazakistan’da nominal ücret endeksi %115,8 oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz