Ana Sayfa Haberler İtalya ve AB bütçe krizinde iyi haber!

İtalya ve AB bütçe krizinde iyi haber!

831
0

İtalya Başbakanı Guiseppe Conte, İtalyan hükümetinin bütçe açığını yüzde 2,4’ten yüzde 2,04’e indiren teklifi konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Söz konusu gelişme bütçenin, emeklilik yaşının düşürülmesi gibi ana maddelerinde kritik değişiklikler yapılmadan gerçekleşti.

10 yıllık hükümet tahvillerindeki cari piyasa faiz oranı, yüzde 2.79’a ile Eylül ayından bu yana en düşük oranı sergiledi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı konuyla ilgili “Bugün sağlanan anlaşma mükemmel olmamakla birlikte söz konusu tedbirlerin tam olarak uygulanması koşuluyla Aşırı Açık Prosedürü’nü (EDP) sona erdiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

2019 taslak bütçesinin kurallara uymadığı gerekçesiyle AB, Kasım ayında Aşırı Açık Prodesür (EDP) adı verilen disiplin sürecini başlatmıştı.

Söz konusu kurallar, AB üye ülkelerinin bütçe açıklarının GSYH’nın yüzde 3’ü, kamu borçlarının ise GSYH’nın yüzde 60’ının altında olması şartılarına değiniyor.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikŞahıs firmalarının yevmiye defteri kapanış yapma zorunluluğu var mı?
Sonraki İçerikGayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (ııı-52.3)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (ııı-52.3.ç) – 20.12.2018

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz