Ana Sayfa Dünya İsviçre’de yıllık ortalama enflasyon 2019 yılında +%0,4’e ulaştı

İsviçre’de yıllık ortalama enflasyon 2019 yılında +%0,4’e ulaştı

1388
0

İsviçre’de yıllık ortalama enflasyon 2019 yılında +%0,4’e ulaştı

İsviçre Federal İstatistik Ofisi’nin (FSO) yayınladığı verilere göre, İsviçre’de tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Aralık 2019’da bir önceki aya göre sabit kalarak 101,7 puanda kaldı (Aralık 2015 = 100). Enflasyon bir önceki yılın aynı ayına göre +%0,2 oranındaydı. Yıllık ortalama enflasyon 2019 yılında +%0,4’e ulaştı.

2019 için ortalama yıllık enflasyon, TÜFE’nin yıllık ortalaması ile 2018’in yıllık ortalaması arasındaki değişim oranına karşılık gelir. Yıllık ortalama, takvim yılının 12 aylık endeksinin aritmetik ortalamasına eşittir. Yıllık ortalama enflasyon 2019 yılında +% 0,4’e ulaştı.

Bu artış özellikle daha yüksek konut kirası ve yeni otomobil fiyatlarından kaynaklanmaktadır. Buna karşılık, petrol ürünleri ve ilaç fiyatları düştü. Yerli ürün fiyatları ortalama %0,5 arttı, ithal ürün fiyatları ise sabit kaldı. Yıllık ortalama enflasyon 2018’de +% 0.9’a, 2017’de ise +% 0.5’e ulaşmıştı.


Kaynak: İsviçre Federal İstatistik Ofisi (FSO) / Link: https://www.bfs.admin.ch/bfs/en/home.assetdetail.11507562.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir idaresi portalinden e-Arşiv Fatura düzenlemek için mali mühür almak zorunlu mudur?
Sonraki İçerikİsteğe bağlı e-Fatura kullanıma başlayan mükellefler e-Defter kullanmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz