Ana Sayfa Mevzuat İSO açıkladı

İSO açıkladı

1436
0

İSO tarafından Türkiye ve İstanbul İmalat PMI anketlerinin Kasım 2018 sonuçları açıklandı.

Ekimde 44,3 olarak ölçülen PMI, Kasım ayında 44,7 düzeyinde gerçekleşti.

Böylece endeks, üst üste 2 ay artış kaydetmiş oldu.

Türk lirasındaki kademeli toparlanma hem girdi maliyetleri hem de nihai ürün fiyatları enflasyonunun kasım ayında belirgin bir şekilde gerilemesini sağladı.

Girdi fiyatlarındaki artış, Eylül 2017’den beri gözlenen en düşük hızda gerçekleşirken, nihai ürün fiyatları oldukça ılımlı bir artış gösterdi.

Zorlu piyasa koşullarının devam etmesi, üretim, yeni siparişler ve istihdam alt kalemlerinde yavaşlamanın belirgin şekilde devam etmesine yol açtı.

İSO İstanbul İmalat PMI da ekimde bulunduğu 43,6 seviyesinden kasımda 44,1’e yükseldi.

PMI, İstanbul imalat sektörünün faaliyet koşullarında üst üste dördüncü ay yavaşlamaya işaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen IHS Markit Direktör Yardımcısı Andrew Harker, “Türk lirasında gözlenen iyileşmenin yansıması olarak belirgin bir şekilde gerileyen enflasyon, Türk imalatçıları üzerindeki baskıyı kısmen azalttı. Mevcut yavaşlamanın en kötüsü geride kalmış olabilir. Ancak zorlu faaliyet koşulları devam ediyor ve büyümeye geri dönüş sinyali için biraz daha yol alınması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.


Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerik3 Aralık 2018 Tarihli ve 30614 Sayılı Resmi Gazete
Sonraki İçerik2019 Yılında Tutulacak Defterler, Tasdik Zamanları ve Ticaret Sicil Tasdiknamesi Hakkında Açıklama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz