Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına geçmeli midir?

    İnternet üzerinden satış yapan firmalar e-fatura uygulamasına geçmeli midir?

    457
    0
    Mükellefim internet sitesi kurarak parfüm satışı yapmaktadır. 
    Aynı zamanda Trendyol vs. sitelerde satış yapmaktadır. E-defter uygulamasına geçmesi zorunlu mudur? 

    Sorunuzda geçen bilgilendirmeye göre; mükellefin farklı kurumların ürünlerini mi satıyor yoksa kendi ürettiği ürünleri mi satıyor buna bakmak gereklidir.

    Diğer bir bakış açısı da mükellefiniz yalnızca Trendyol üzerinden satış yapıyorsa başkaca bir yükümlülüğü yoksa e-fatura mükellefiyeti tesis etmeyecektir. 

    Ancak sorunuzda mükellefinizin e-fatura veya e-arşiv fatura olup olmadığını belirtmemişsiniz. 

    Kısacası mükellefinizin diğer yükümlülüklerine de bakmak gereklidir.


    Şahıs firması kendi imalatı olan ürünleri, kendi internet sitesinde ve sanal mağazalarda satıyor. Ayrıca e-arşiv ve e-fatura kullanıyor. Şimdi internet sitesini kapattığını ve sanal mağazalardaki işini de sonlandırdığını söyledi. Ciro olarak 5 milyon TL’nin altındadır. 
    Yukarıdaki kriterler kapsamında 2021 yılında E Defter kapsamında mıdır?

    Merhaba; sorunuzda geçen ifadeler kapsamında e-defter yükümlülüğü bulunmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSadece maket bıçağı ve tutkal kullanılarak tropikal ağaç parçalarından yapılan resim çalışmaları vergiden muaf mıdır?
    Sonraki İçerikİnternet üzerinden alım satım yapan firmalar e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz